ГоловнаСуспільствоВійна

Співробітників Фельдман Екопарку, які зникли на початку березня, знайдено мертвими

Їх розстріляли росіяни.

Співробітників Фельдман Екопарку, які зникли на початку березня, знайдено мертвими
Фото: nashemisto.dp.ua

Двох співробітників Фельдман Екопарку під Харковом, які зникли безвісти на початку березня, знайдено мертвими. Їх застрелили російські військові.

Про це повідомлено на сторінці екопарку у фейсбуці.

"Ми їх довго шукали, підключали правоохоронців, до останнього сподівалися, що не сталося непоправного і вони змогли вижити, виїхати... Але вчора ми отримали підтвердження, що їхні тіла знайдено. Наших хлопців розстріляли вороги, а тіла забарикадували в підсобному приміщенні", - йдеться в повідомленні.

Двоє співробітників залишилися доглядати тварин навіть під обстрілами росіян.

"Світла пам'ять цим прекрасним, мужнім людям, щирі співчуття їхнім рідним і близьким. Ми віримо в те, що нелюди, які вчинили це, обов'язково будуть покарані!" - повідомили в екопарку.

Нагадаємо, через постійні обстріли та бомбардування росіян Фельдман Екопарк під Харковом припинив існування. Зоопарк неодноразово зазнавав обстрілів, унаслідок яких загинули троє співробітників та частина тварин.

5 квітня у Фельдман Екопарку повідомили, що внаслідок масованих обстрілів і бомбардувань зруйновано багато вольєрів, тому співробітники не виключають можливості приспання великих хижаків (левів, тигрів, ведмедів). Увечері того самого дня Олександр Фельдман повідомив, що свою допомогу запропонували багато людей і з Харкова та інших міст України, і з-за кордону. Незважаючи на обстріл, з території екопарку почали вивозити великих тварин.

До початку війни колекція Фельдман Екопарку налічувала понад 300 видів тварин.

Російські військові вкрали з екопарку овочі, які призначалися для тварин.

Фельдман Екопарк – це благодійний проєкт, відомий не лише в Україні. Він поєднував допомогу тваринам, терапію для дітей з особливими потребами, реабілітаційну, науково-дослідну та освітню бази, а також дозвілля для любителів природи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram