ГоловнаСуспільствоВійна

"Україна платить страшну ціну за захист всього вільного світу", - Вакарчук про розтрощені Росією українські міста

З початку широкомасштабного вторгнення РФ він багато їздить Україною та розвозить гуманітарну допомогу військовим і цивільним.

"Україна платить страшну ціну за захист всього вільного світу", - Вакарчук про розтрощені Росією українські міста
Фото: скрін відео

Громадський діяч і музикант Святослав Вакарчук заявив, що сьогодні "Україна платить страшну ціну за захист всього вільного світу. І ми просимо їх теж заплатити якусь ціну, не таку страшну".

Розповідь Вакарчука про побачене в українських містах, про українців та ЗСУ оприлюднили на YouTube-каналі проєкту "Український свідок".

Із початку війни громадський діяч і музикант багато їздить Україною та підтримує людей, що пережили бомбардування. Разом Вакарчук розвозить гуманітарну допомогу для військових та цивільних.

В інтерв’ю "Українському свідку" Вакарчук розповів, у якому стані нині перебувають українські міста. 

"З того, що я бачив, найбільше постраждала фізично Охтирка. Тому що Охтирка напівзруйноване місто. В них немає цілих кварталів, цілих районів", сказав музикант.

За його словами, дуже багато зруйнованих будинків на Сумщині, але вони локалізовані в окремих районах. 

Вакарчук зазначив - на передовій значно страшніше, адже цивільні мають шанс заховатися, а "у військових такого шансу немає, вони йдуть і наражають себе на небезпеку. Я не розумію чому я маю ховатися за їхні спини".

"Наше завдання донести до європейців, американців і до всіх людей вільного світу, що сьогодні Україна платить страшну ціну за захист всього вільного світу", - додав громадський діяч.

Нагадаємо, 26 березня керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що в області тривали активні бої - Росія знову бомбардувала Охтирку. 

"Український свідок" регулярно публікує відеоконтент із наслідками російської агресії.

Долучитися до проєкту (Ukrainian Witness) можна на платформах:

  • YouTube https://www.youtube.com/channel/UCSw52AtaknWAZLUP6ZCKm8A/featured 
  • Facebook https://www.facebook.com/ukrainianwitness   
  • Instagram https://instagram.com/UkrainianWitness   
  • Telegram для українців https://t.me/UkrWitness   
  • Telegram для росіян https://t.me/UkrainianWitness  
  • Patreon, де проєкт можна підтримати https://www.patreon.com/UkrainianWitness 

Медіа проект Український свідок (Ukrainian Witness) запустив засновник фонду допомоги українській армії "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожу техніку, проукраїнські мітинги — надсилайте на пошту [email protected]

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram