ГоловнаСуспільствоВійна

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі приїхав на Южно-Українську АЕС

“Присутність МАГАТЕ на місці допоможе запобігти небезпеці ядерної аварії".

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі приїхав на Южно-Українську АЕС

Сьогодні розпочався робочий візит генерального директора МАГАТЕ (Міжнародного агентства з атомної енергії) Рафаеля Маріано Гроссі на Южно-Українську АЕС.

Про це повідомив телеграм-канал Енергоатому.

У порядку денному – обговорення питань забезпечення ядерної та радіаційної безпеки на захоплених російськими військами Запорізькій і Чорнобильській атомних електростанціях.

Крім того, разом з міністром енергетики України Германом Галущенком, керівником ДП «НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним та головою Держатомрегулювання Олегом Коріковим гендиректор МАГАТЕ обговорить питання підтримки з боку Агентства ядерної та радіаційної безпеки.

Також сторони говоритимуть про фізичний захист ядерних об'єктів, матеріалів, відходів й інших джерел випромінювання в Україні у зв'язку зі збройною агресією РФ.

“Присутність МАГАТЕ на місці допоможе запобігти небезпеці ядерної аварії, яка може мати серйозні наслідки для здоров'я населення та навколишнього середовища в Україні та за її межами”, – написав Гроссі у твіттері.

Він додав, що організація надасть технічну допомогу для забезпечення безпеки та захисту ядерних об'єктів в Україні.

Нагадаємо, у середині березня Міністерство енергетики України звернулося до МАГАТЕ з пропозиціями безпеки на атомних станціях в умовах російської агресії.

Учора на сайті Верховної Ради опублікували звернення до МАГАТЕ (Міжнародного агентства з атомної енергії), в якому закликали усунути або принаймні відсторонити представників РФ із МАГАТЕ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram