ГоловнаСуспільствоВійна

60% російських високоточних ракет не вразили цілі, – США

За оцінками Пентагону, Росія запустила понад 1100 ракет усіх видів з початку війни.

60% російських високоточних ракет не вразили цілі, – США
Фото: facebook/borzov.s.s

Високоточні ракети, які Росія застосовує для атаки по об’єктах в Україні, мають до 60% відмов. Це означає, що запуски ракет були невдалими або ж вони не вибухнули при ударі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників, знайомих з розвідданими.

Офіційні особи США, які говорили з Reuters на умовах анонімності, не надали інформації, що саме спричиняє високі показники відмов російських ракет.

За оцінками Пентагону Росія запустила понад 1100 ракет усіх видів з початку війни, при цьому американські офіційні особи досі не сказали, скільки з них влучили у цілі, а скільки не змогли.

За оцінками американської розвідки, рівень відмов змінюється щодня, залежить від типу запущених ракет й іноді може сягати 60%.

Співрозмовник Reuters заявив, що російські крилаті ракети повітряного базування мали відмову в діапазоні від 20 до 60% залежно від дня. При цьому двоє експертів, опитаних Reuters, сказали, що будь-який рівень відмов понад 20% є високим.

Один зі співрозмовників агентства також заявив, що під час ракетної атаки на Яворівський полігон рівень відмов був особливо високим. 

Зазначимо, Росія щодня атакує об’єкти в Україні з допомогою так званих високоточних ракет. Зокрема, 24 березня ворог завдав двох ракетних ударів по військовій частині на околиці міста Дніпро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram