ГоловнаСуспільствоВійна

На одному із блокпостів Києва затримали двох ворожих агентів, - Клименко

Чоловіки при собі мали зброю, військове захисне екіпірування та зошит із завданнями, а один із вилучених телефонів був підключений до мобільного оператора РФ.

На одному із блокпостів Києва затримали двох ворожих агентів, - Клименко
Фото: НПУ

У столиці правоохоронці спільно з СБУ і теробороною затримали двох підозрілих осіб на одному з блокпостів. Затримані виявилися ворожими агентами.

Про це повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко.

Жодних документів у затриманих при собі не було. Чоловіки не могли чітко назвати свої анкетні дані, плуталися в іменах. А при собі мали зброю, військове захисне екіпірування та зошит із завданнями.

"Також один із вилучених телефонів був підключений до мобільного оператора РФ, і там велася активна комунікація з абонентами країни-агресора. Крім того, в авто був увімкнений відеореєстратор, який заборонено використовувати в період воєнного часу", - зазначив Клименко.

Затриманих передали Службі безпеки України. 

Нагадаємо, сьогодні в Харкові обласна прокуратура повідомила про підозру в державній зраді 36-річному чоловіку. Він через Telegram передавав окупантам інформацію про місцезнаходження, переміщення військової техніки, а також про особовий склад ЗСУ.

Раніше Донецька обласна прокуратура повідомила про підозру подружжю з міста Покровська Донецької області; аналогічну підозру оголосили херсонському блогеру Стремоусову, який інсценував допит "українського активіста".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram