ГоловнаСуспільствоВійна

З 80 літаковильотів російської авіації 29 припали на аеродроми Білорусі, - Генштаб

Не досягаючи успіху у війні, Росія продовжує обстрілювати українські населені пункти з повітря.

З 80 літаковильотів російської авіації 29 припали на аеродроми Білорусі, - Генштаб
Фото: Радіо Свобода

Російські окупанти здійснили понад 80 літаковильотів, з них 29 зроблено з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, що в Білорусі.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

За оперативною інформацією станом на 18:00 22 березня, російські окупанти, не досягаючи успіху у війні, продовжують обстрілювати українські міста і села з повітря. 

"Ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів з використанням засобів повітряного нападу по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській та Донецькій областях... До нанесення ударів по об’єктах залучались літаки бомбардувальної, штурмової та винищувальної авіації. З метою ведення повітряної розвідки об’єктів на території України ворог задіяв п’ять літаків-розвідників", - повідомили в Генеральному штабі.

Для підтримки окупантів на суші 5 кораблів РФ різних типів перебувають у північно-східній частині Азовського моря. Також стоять кораблі в Чорноморській та Азовській операційних зонах.

Попри це, особовий склад російської армії деморалізований через великі втрати.

"Продовжують фіксуватися випадки масової відмови військовослужбовців збройних сил Російської Федерації брати участь у війні проти України. За наявною інформацією, у 155 окремій бригаді морської піхоти з початку війни близько 220 військовослужбовців відмовились брати участь у збройній агресії проти України", - повідомили в Генштабі.

З 24 лютого цього року в цій частині загинуло близько 50 і поранено близько 110 військовослужбовців.

В окупаційних війська є серйозні проблеми з тиловим забезпеченням на всіх напрямках.

Збільшує кількість втрат російської армії і неналежно організована система медичного забезпечення.

"Так, через несвоєчасне надання медичної допомоги, відсутність системи медичної евакуації поранених та брак медикаментів великих втрат зазнали підрозділи 7 десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил Російської Федерації", - зазначили в Генеральному штабі ЗСУ.

У той самий час українські військові продовжують стримувати наступ агресора і знищують його ресурси на всіх напрямках.

Нагадаємо, сьогодні над Вінницькою областю збили ворожий "іскандер", також знищили російський літак над Маріуполем. А на Слобожанському напрямку повітряні сили ЗСУ збили російський безпілотник і два літаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram