ГоловнаСуспільствоВійна

Українські прикордонники намагалися передати послу Білорусі "30 срібняків"

Україну залишили усі співробітники білоруського посольства.

Українські прикордонники намагалися передати послу Білорусі "30 срібняків"
Фото: Скріншот відео

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко через білоруського посла передав голові Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолію Лаппу "30 срібняків".

Відео голова ДПСУ опублікував у фейсбуці.

Підполковник ДПСУ прийшов до посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола і намагався вручити йому мішечок з монетами.

"Це наказ", - зазначив він.

"Це наказ для вас, але не для мене", - відповів йому Сокол, відвернувся і з невдоволеним виглядом пішов.

"Із презирством", - кинув йому навздогін мішечок з монетами український прикордонник.

"Рашисти здійснюють відкриту криваву агресію проти України з території Білорусі. Як відомо, тридцять срібняків - це плата за зраду. За удар в спину Україні мав змогу передати їх керівнику Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь генерал-лейтенанту Лаппу А.П. Знайте. Перемога буде за Україною!!!" - прокоментував інцидент Дейнеко.

Білоруське видання "Наша ніва" зазначає, що Україну разом з послом залишили усі співробітники посольства, загалом 11 осіб.

Нагадаємо, основними напрямками, звідки Росія завдає ударів по Україні, є Білорусь і Чорне море. З території Білорусі (аеродроми Лунинець, Барановичі, Ліда) злітають російські літаки та бомбардують українські міста в Житомирській, Чернігівській, Київській та інших областях.

Посол України в Білорусі Ігор Кизим також повідомив, що останніми днями в медіапросторі країни почали поширювати інформацію про нібито намір України напасти на республіку 23-24 лютого. Тому нібито атаки з боку Білорусі "превентивні".

При цьому білоруська влада замовчує причини загибелі білоруських далекобійників в Україні. Як відомо, двоє громадян республіки загинули 10 березня в Коростені внаслідок авіаудару російської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram