ГоловнаСуспільствоВійна

В агонії власної поразки Росія вдається до ще більш злочинних дій, - Шмигаль

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль закликав українців чинити спротив на всіх фронтах.

В агонії власної поразки Росія вдається до ще більш злочинних дій, - Шмигаль
Денис Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua

Російські військові зазнають величезних втрат людських ресурсів і техніки. Про це у вечірньому зверненні розповів премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

"Російська армія та її вищі чини розповідали про те, як вони за тиждень будуть скидати сили НАТО в Ла-Манш. Натомість їхні солдати кидають техніку і здаються в полон, - каже Шмигаль. - Десятки міст і сотні селищ, ідуть бої, і всюди ворог стикається із супротивом не лише бійців, але й місцевого населення. В агонії власної поразки Росія вдається до ще більш злочинних дій".

Крім того, премʼєр-міністр закликав українців чинити опір на всіх фронтах і допомагати бійцям побороти російського окупанта. Денис Шмигаль розповів, що вже є рішення Ради ООН з прав людини, що буде створено комісію з розслідування фактів злочинів проти мирного населення України. 

"Так само розпочинається розслідування Кримінального суду - розслідування воєнних злочинів в Україні. Це означає, що всі винні в смертях людей, особливо цивільних, будуть покарані", - повідомив Шмигаль. 

Нагадаємо, що орієнтовні втрати противника склали 9166 осіб, 33 літаки і 37 гелікоптерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram