ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб: Росія ввела більшу частину створеного для наступу на Україну угруповання

Майже весь запас ракет комплексу "Калібр", що призначався для наступальної операції в Україні, використано.

Генштаб: Росія ввела більшу частину створеного для наступу на Україну угруповання
Комплексні навчання з бойової готовності ВМС ЗСУ та Повітряних Сил ЗСУ на півдні України, 31 січня 2022.
Фото: Міністерство оборони України

Станом на 23:59 третього березня окупанти ввели більшу частину створеного для наступу на Україну угруповання. Про це повідомляють в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ.

«За наявними даними, ворог увів на територію України більшу частину створеного для наступу на Україну угруповання. Зі 117 укомплектованих та споряджених БТГр залишилось не більш ніж шесть, які не перебувають на території нашої країни, морально-психологічний стан цих підрозділів перебуває на низькому рівні», — повідомляють у Генштабі.

Крім того, Генштаб ЗСУ зазначає, що Росія використала вже майже весь боєзапас ракет комплексу "Калібр" і потребує часу на поповнення запасів. Також окупаційні війська продовжують порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, використовуючи як мішені житлові будинки.  

У Генштабі зазначають, що окупанти зволікають з висадкою десанту в Одесі та Затоці, проводячи  демонстраційні дії з метою відтягування частини сил ЗСУ на зазначений напрямок. 

Також протягом дня росіяни не досягли суттєвих успіхів у просуванні вперед. Наприклад, під час чергової невдалої спроби заволодіти Гостомелем зіткнулися з українськими захисниками та втратили під час бою близько 20 одиниць техніки, втрати особового складу уточнюються.

Нагадаємо, що Генштаб ЗСУ закликав іноземців долучитися до міжнародного легіону сил тероборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram