ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліс КАСКО — основа спокою і матеріального добробуту автовласника

Поліс КАСКО — основа спокою і матеріального добробуту автовласника

З автомобілем під час експлуатації може статися що завгодно. Власник не завжди здатний запобігти проблемі, і тоді будуть несподівані витрати, дорогий ремонт. Захистити свій фінансовий добробут можна, оформивши добровільне страхування КАСКО.

Навіщо потрібне КАСКО?

Це вид страхування, що покриває ризики, пов'язані виключно зі збереженням автомобіля та окремих його частин. Компенсацію матеріальних збитків передбачено у разі заподіянні шкоди транспортному засобу внаслідок:

· ДТП, при цьому немає значення, хто винен в аварії;

· впливу сторонніх предметів, зовнішніх сил і природних явищ (наприклад, камінця, що вискочив з-під колеса, падіння бурульки, граду, блискавки, бурі тощо);

· незаконних дій третіх осіб;

· пожежі;

· викрадення.

Подібна страховка може бути повною або частковою.

Що дає КАСКО?

КАСКО належить до добровільних видів страхування, тому водії нерідко замислюються, чи справді воно потрібне. Кожен сам має дати відповідь на це запитання. Але якщо є фінансова можливість, то краще не економити, а купити такий поліс, адже у житті може статися будь-що.

Програма забезпечує виплату витрат на ремонт автомобіля, пошкодженого внаслідок настання страхового випадку. Найчастіше надаються три варіанти компенсації:

· відновлення машини на СТО, яку пропонує компанія;

· виплата певної грошової суми;

· відшкодування витрат на ремонт, виконаний самостійно.

Якщо автомобіль буде повністю знищено, а також у разі неможливості його ремонту, страхова виплатить максимальну компенсацію.

Якщо добровільної страховки немає, це не найприємніший варіант для людини, яка стала винуватцем ДТП. Навіть за наявності поліса обов'язкового страхування ОСАЦВ фінансових втрат не уникнути — доведеться ремонтувати машину власним коштом. Пов'язано це з тим, що ОСАЦВ компенсує матеріальні збитки виключно третім особам, які постраждали внаслідок аварії. Водночас за наявності КАСКО не має значення, через кого сталася аварія, не треба довго чекати на рішення суду — у будь-якому разі страхова візьме всі витрати на себе.

Додаткові бонуси для власників поліса КАСКО

Часто компанії включають до договору додаткові переваги, наприклад, безкоштовну евакуацію машини з місця ДТП, виїзд аварійного комісара. Останній не лише допоможе оформити документи, скласти схему ДТП та акт пошкоджень, а й сфотографує місце події, прийме заяву про настання страхового випадку. Можливою є компенсація вартості квитків для повернення додому та проживання в готелі. Є СК, які пропонують додаткову послугу «Автомобіль на заміну», яку також включено до вартості поліса КАСКО. У межах цього сервісу компанія надає клієнту машину на час, необхідний для ремонту його власної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram