ГоловнаСуспільствоПодії

У передмісті Львова сталася пожежа в новозбудованому костелі, постраждали дві людини (оновлено)

Церкву Святої Терези відкрили всього два роки тому.

Фото: facebook.com/MNSLVIV

У селі Брюховичі біля Львова в п'ятницю, 3 грудня, виникла велика пожежа в дерев'яному костелі Святої Терези, який було збудовано всього два роки тому.

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

"3 грудня о 13:43 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в сел. Брюховичі Львівського району. Пожежа виникла в дерев'яній церкві. До місця події за підвищеним номером виклику виїхали пожежно-рятувальні підрозділи Львівщини. На момент прибуття рятувальників горів купол церкви та обшивка в середині церкви на площі 70 кв.м. До ліквідації пожежі залучено 8 одиниць спецтехніки", - розказали в обласному управлінні служби надзвичайних ситуацій.

Церква Святої Терези є парафіяльним храмом римо-католицької духовної семінарії, яка розташована поруч.

Будівництво костелу в Брюховичах почалось в березні 2016 року і тривало три роки. У квітні 2019 року костел освятив львівський архієпископ Мечислав Мокшицький.

Оновлено. Станом на 14:56 пожежу було локалізовано, а о 15:51 - ліквідовано, повідомили рятувальники.

"На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів з -під даху та куполу церкви вибивався густий чорний дим. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося працювати у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору", - зазначається в повідомленні ДСНС.

Внаслідок пожежі двоє чоловіків, які на момент виникнення пожежі знаходили в костелі, отримали опіки. Після огляду медиками від госпіталізації вони відмовились.

До ліквідації пожежі залучалось 11 одиниць спецтехніки та 44 чоловіки особового складу ДСНС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram