ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція підтвердила смерть судді з Києва (оновлено)

Смерть Віталія Писанця розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

Поліція підтвердила смерть судді з Києва (оновлено)
Віталій Писанець
Фото: https://t.me/ukraina24tv

Поліція Київщини підтвердила факт смерті столичого судді в селі Погреби Броварського району. ЗМІ інформують, що Віталій Писанець гостював у будинку брата ексголови Верховного суду Василя Онопенка.

Про це йдеться у Телеграм-каналі МВС.

“11 вересня в селі Погреби, що на Київщині, було виявлено тіло судді”, – йдеться у повідомленні.

На місці події працювали працівники Державного бюро розслідувань, які і будуть проводити розслідування даного кримінального провадження.

Оновлення 14:07. За фактом смерті судді розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснює Київська обласна прокуратура.

За попередньою інформацією слідства, подія сталася 11 вересня, повідомили у прокуратурі.

Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються всі обставини події та призначено комплекс експертиз.

Офіс Генерального прокурора взяв на контроль хід розслідування у кримінальному провадженні.

Оновлення 14:24. Як пише Судовий репортер, інформація про смерть надійшла до поліції у ніч на 12 вересня. Суддя гостював у будинку Петра Онопенка, брата ексголови Верховного суду Василя Онопенка.

Писанець і Онопенко відпочивали в компанії слідчого Солом’янського районного управління поліції Євгена Хоменка, нібито разом вживали алкогольні напої. Між Хоменко і Писанцем виник конфлікт. Суддя начебто вдарив поліцейського, а потім йому самому стало погано, обличчя посиніло, він перечепився через вазу і впав.

Суддя лежав на підлозі у вітальні і на його одежі були плями бурого кольору. Водночас тілесних ушкоджень помітно не було. Наразі тіло Писанця відправили на судмедекспертизу для з’ясування причини смерті.

Петро Онопенко з 1983 року служив у КДБ, а потім у Службі безпеки України. У 2008-2011 рр. був заступником голови Державної митної служби України.

Писанець з 1998 до 2011 року був суддею Свердловського міського суду Луганської області. У 2011 році його призначили головою цього суду. У 2015 році Указом президента Писанця перевели до Печерського суду Києва.

Нагадаємо, слідство у справі про загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова відкинуло версію навмисного вбивства або інсценування вбивства. Зараз розглядають основними версіями: самогубство, скоєне з особистих мотивів або через його перебування на посаді мера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram