ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорному морі розпочалась активна фаза протимінних навчань "Дайв-2021"

У них беруть участь військові з України, Грузії, Болгарії, Азербайджану, США та Румунії.

В акваторії Чорного моря за участю Військово-Морських сил України розпочалась активна фаза багатонаціонального протимінного навчання "Дайв-2021".

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

У тренуванні також беруть участь військові з Грузії, Болгарії, Азербайджану, США та Румунії, інформує пресслужба ВМС України.

Відпрацювання елементів проходить у складі тактичних підрозділів з використанням новітнього водолазного спорядження країн-учасниць, спеціального обладнання пошуково-рятувального судна українських ВМС "Олександр Охрименко" та гідрографічного комплексу судна Морських сил Румунії "Александру Катанеану".

Відповідно до плану проведення навчання, військові відпрацьовують парні водолазні спуски на глибину понад 30 метрів у складі інтернаціональних груп із виходом у попередньо узгодженому режимі декомпресії. Додатково відпрацьовуються елементи надання медичної допомоги із залученням барокамери в разі виявлення кисневої хвороби.

Одночасно на румунському судні іноземні колеги ознайомили учасників з роботою сучасного океанографічного, метеорологічного, топографічного та гідрографічного обладнання.

Попереду на учасників чекають відпрацювання операцій з підводного розмінування, підводних підривних і технічних робіт, протимінні дії тощо.

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Нагадаємо, з 12 по 24 липня на Миколаївщині тривали українсько-британські військові навчання CossackMace 2021.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram