ГоловнаСуспільствоПодії

Нацполіція повідомила про підозру керівникам фіктивних фірм, яким перерахували 4,5 млн грн “Укрзалізниці”

Їх підозрюють у підробленні документів.

Нацполіція повідомила про підозру керівникам фіктивних фірм, яким перерахували 4,5 млн грн “Укрзалізниці”
Фото: Нацполіція

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру керівникам фіктивних фірм, на рахунок яких надійшли 4,5 мільйона гривень держаних коштів, перерахованих з одного із підрозділів Південно-Західної залізниці.

Про це повідомили в Управлінні комунікації Нацполіції України.

Їх підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України – підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців.

Керівники підприємств, аби приховати незаконну діяльності, внесли в реєстраційну документацію недостовірні відомості про господарську діяльність. “Посадова особа одного із підрозділів Південно-Західної залізниці АТ “Укрзалізниця”, перерахувала 4,5 мільйона гривень цим підприємствам з ознаками фіктивності. Кошти виділялися на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі”, – йдеться у повідомленні.

Фігурантам може загрожувати обмеження волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, правоохоронці викрили розтрату коштів у лютому 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram