ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністр Чернишов перевірив хід реконструкції Одеського академічного музично-драматичного театру ім.В.Василька

Цей театр є пам'яткою культурної спадщини. 

Олексій Чернишов
Фото: Мінрегіон
Олексій Чернишов
Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час візиту на Одещину перевірив хід реконструкції Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василька. Відновлення об'єкту відбувається у межах "Великого будівництва", повідомили на сторінці Мінрегіону в Facebook.

"Одеський український театр — це один з культурних “магнітів” півдня нашої країни. Історично-важливою є і будівля, у якій розміщується театр, адже це — пам'ятка культурної спадщини України, що була побудована на початку XX століття. Дуже важливо, аби реконструкція театру була завершена до святкування 30-річчя Незалежності України, як це і заплановано. Культурні об'єкти — важливий напрям програми Президента «Велике будівництво» у 2021 році", — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

На об’єкті передбачені реставрація і відновлення архітектурного і ліпного декору; ремонтно-реставраційні штукатурні роботи на фасадах; реставрація цоколя; фінішна шпаклівка і фарбування поверхонь; заміна віконних заповнень та зовнішніх вхідних дверей.

Фото: Мінрегіон

Також Олексій Чернишов відвідав ще один знаковий об’єкт - Одеську обласну школу вищої спортивної майстерності "Олімпієць", яку відновлюють у межах "Великого будівництва".

"У цьому місці завжди виховували чемпіонів України та світу, але, на жаль, десятки років спортивну базу капітально не ремонтували і вона перебувала у жахливому стані. Нарешті об'єкт ремонтують. На «Олімпійці» мають бути створені сучасні умови для підготовки спортсменів, зокрема, й для національних збірних команд України", — наголосив міністр. 

Проєктом передбачається створення багатофункціонального спортивного комплексу. Заплановано виконати заміну покрівлі, вікон; ремонт зовнішніх та внутрішніх мереж тощо. Окрім того, передбачені норми безбар’єрності, аби заклад був доступним для маломобільних груп населення.

Драматичний театр ім. Василька було зведено на початку минулого століття. У 1903 році в будівлі відкрили приватний театр для російської драматичної трупи на кошти антрепренера Одеського міського театру Олександра Іліодоровича Сибірякова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram