ГоловнаСуспільствоПодії

У Ніжині під час тренувального стрибка з парашутом розбився рятувальник ДСНС (оновлено)

ДБР відкрило кримінальне провадження.

У Ніжині під час тренувального стрибка з парашутом розбився рятувальник ДСНС (оновлено)
Архівне фото
Фото: cn.dsns.gov.ua

У Ніжині на території спеціального авіазагону ДСНС України під час тренувального стрибка з парашутом розбився рятувальник.

Про це повідомив мер міста, колишній депутат Верховної Ради Олександр Кодола.

"Сьогодні увечері на території Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС України в ході відпрацювання стрибків з парашутом загинув рятувальник-інструктор Андрій Хіміч. Проводилися планові тренування по підготовці до рятувально-пошукових робіт. Під час виконання стрибка з висоти 150 м парашут Андрія не повністю наповнився повітрям. Андрій Хіміч народився 23.08.1986 року, проживав у Ніжині, прапорщик, інструктор пошуково-рятувальної служби", - написав Кодола у фейсбуці.

Оновлення. Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Києві відкрило кримінальне провадження за фактом загибелі інструктора-рятувальника спеціального авіаційного загону ДСНС України у Ніжині.

За попередньою інформацією, стрибки виконували 10 службовців ДСНС з висоти 150 метрів з вертольота Мі-8МТ. Під час виконання стрибку в інструктора-рятувальника виникли проблеми із повноцінним розкриттям куполу парашуту, внаслідок чого чоловік загинув.

Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 КК України - порушення правил польотів або підготовки до них.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюються особи, відповідальні за організацію польотів, а також за проведення відповідних інструктажів.

Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, що у 2019 році Києві чоловік застряв на стовпі після того, як стрибнув з парашутом з 30 поверху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram