ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві сталися сутички через демонтаж кіосків біля "Комфорт Тауну" (оновлено)

Поліція затримала 14 осіб.

У Києві сталися сутички через демонтаж кіосків біля "Комфорт Тауну" (оновлено)
Фото: facebook.com/MunicipalnaVarta

У Києві сталися сутички на Регенераторній вулиці через демонтаж кіосків біля мікрорайону "Комфорт Таун".

Про це повідомила муніципальна варта Києва.

Співробітники Департаменту благоустрою КМДА у вівторок приїхали виселяти торговий ряд, що складався з кількох десятків МАФів та займав частину Регенераторної від проспекту Соборності до житлового комплексу.

Незадоволені підприємці спробували чинити опір, у зв'язку з чим довелося втрутитися Національній поліції та муніципальній варті.

Оновлення. При спробі перешкодити комунальним службам демонтувати МАФи у Дніпровському районі Києва затримано 14 осіб. Щодо них розпочато кримінальне провадження, інформує пресслужба столичної поліції.

Зазначається, що сьогодні комунальники приступили до демонтажу МАФів на вулиці Регенераторній у Дніпровському районі Києва. "Деякі громадяни спробували перешкодити цьому і вступили в конфлікт, щоб перешкодити знесенню торгових павільйонів", - наголошується в повідомленні.

За вчинення протиправних дій затримано 14 осіб. Їх доставили в територіальний відділ поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) КК України.

На 11 затриманих складені адміністративні протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що від початку весни Департамент міського благоустрою почав активно зносити незаконні кіоски та інші подібні об'єкти. Лише за останній тиждень з вулиць Києва прибрали 141 елемент благоустрою, що розміщувався самовільно. 

Департамент стверджує, що перед демонтажем інспектори обов'язково вносять припис із вимогою до власника надати документи на розміщення або демонтувати об'єкт власними силами. У разі їх відсутності Департамент міського благоустрою видає доручення на демонтаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram