ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Мобільний госпіталь у Славуті почав приймати хворих на ковід

Міська лікарня змогла розвантажити ковідні відділення.

Мобільний госпіталь у Славуті почав приймати хворих на ковід
Фото: facebook.com

Мобільний госпіталь ДСНС, який розгорнули у місті Славута, почав приймати хворих із коронавірусною інфекцією.

Про це повідомили в фейсбуці міської лікарні Славути.

"Сьогодні у мобільний госпіталь ДСНС, який розгорнуто на території Славутської міської лікарні, переведено перших пацієнтів. У модулі госпіталю переведені пацієнти з ковідних відділень лікарні, які вже були перезавантаженні. Це пацієнти, які вже перебували на стаціонарному лікуванні у Славутській МЛ. Для лікування ковідних хворих створено мобільну бригаду, яка складається з двох лікарів, дев’яти медичних сестер та дев’яти санітарів", - йдеться в повідомленні.

На попередньому місці в Богородчанах у цьому мобільному госпіталі пролікували лише 18 хворих.

Він був розгорнутий в Івано-Франківській області наприкінці лютого, коли регіон знаходився на піку третьої хвилі. Завдяки жорстким карантинним заходам ситуація швидко почала налагоджуватися, і 120-місний госпіталь виявився фактично незатребуваним.

На початку квітня госпіталь перевезли до Славути в Хмельницьку область. Там зараз діють обмеження "червоної" зони епідемічної небезпеки. Рівень госпіталізацій станом на 12 квітня в області найвищий в Україні - 129 на 100 тисяч населення.

Наметовий госпіталь розрахований на 120 пацієнтів. Він має приймальне відділення, блок інтенсивної терапії та палати для пацієнтів. Кожне ліжко обладнане індивідуальним кисневим концентратором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram