ГоловнаСуспільствоЖиття

Після акції під Офісом президента поліція відкрила провадження, є затриманий

Слідчий відділ Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

За фактом подій під час суботньої акції біля Офісу Президента у поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного з найбільш агресивних учасників. Це - уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України.

Фото: МВС

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини вчинення правопорушення.

Як пише Громадське, ім’я затриманого – Владислав Сорд (Стафійчук). Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

Близько першої години ночі поліція таки вивезла Стафійчука з відділку й повезла до ІТТ.

Друг Стерненка Роман Ратушний заявив, що Стафійчук був “мирним учасником акції” під ОП. Також він запевняє, що учасники акції біля Офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це “поліцейські провокатори”.

Нагадаємо, що ввечері 20 березня на Банковій вулиці біля Офісу президента відбулася акцію на підтримку Сергія Стерненка, який знаходиться під вартою в Одеському СІЗО після обвинувального вироку.

Її учасники застосували фаєри, димові шашки, петарди та феєрверки, облили фарбою та розписали стіни будівлі, побили кілька шибок, підпалили табличку "Президент України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram