ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти чотири рази порушили режим тиші на Донбасі

Один військовий отримав поранення.

Окупанти чотири рази порушили режим тиші на Донбасі
Фото: Макс Левин

Протягом минулої доби, 7 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Новомихайлівки, окупанти обстріляли позиції українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів та прицільний постріл зі снайперської зброї. В результаті цього військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Його доставили до лікувального закладу.

В районі відповідальності угруповання "Північ", біля населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також – стрілецької зброї. Поблизу Луганського збройні формування Російської Федерації здійснили дистанційне мінування місцевості біля наших позицій мінами ПОМ-2.

Про факт порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

"З початку поточної доби, 8 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована, порушень з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, протягом доби, 6 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі було зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню.

Крім того, 6 лютого в районі населеного пункту Мар’їнка під час висування на позиції троє військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Від отриманих поранень двоє захисників загинули, за життя третього боряться медики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram