ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці стався вибух на території дитсадка (оновлено)

За даними поліції, вибухнула саморобна петарда.

Фото: vinnitsa.info

У Вінниці на території дитячого садка здетонував невідомий вибуховий пристрій.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на пресслужбу Нацполіції Вінницької області. Спочатку повідомлялося про трьох постраждалих вихованців, але згодом з'ясувалося, що незначний опік отримала одна дитина. Її не госпіталізували, пише Biнниця.info. Вихователька повідомила, що на дітях тільки пошкоджено одяг.

У Вінниці на території дитсадка стався вибух
Фото: vinnitsa.info
У Вінниці на території дитсадка стався вибух

"Від медсестри вінницького ДНЗ№7 надійшло повідомлення, що від вибуху невідомого пристрою на території садочка постраждали троє дітей. Наразі на місці події працюють правоохоронці та криміналісти", – йдеться в повідомленні поліції. 

Інцидент стався якраз у той час, коли діти гуляли на вулиці. Здетонував невідомий пристрій, орієнтовно - саморобний вибуховий пакет.

Фото: vinnitsa.info

Фото: vinnitsa.info

Фото: vinnitsa.info

Фото: vinnitsa.info

"Вихователька думала, що діти вийняли цей м’ячик серед іграшок. Вони взяли його на гірку. Ніхто нічого не підпалював. Воно чи випало з рук, чи відерцем стукнули і воно взірвалось. Всі діти цілі. Єдине, що одяг пошкоджений. Одяг взяли на експертизу щоб встановити яка саме речовина вибухнула. То якийсь саморобний пристрій. То не петарда. Воно кругленьке, як м’ячик. Виглядало, як попригунчик", – пояснила одна з виховательок.

Оновлення. Слідчо-оперативна група поліції встановила, що під час прогулянки  діти знайшли на території дошкільного навчального закладу невідомий предмет, під час гри з яким він вибухнув.

Попередньо встановлено, що вибухнула саморобна петарда. Триває  слідство.

Нагадаємо, у липні 2020-го у Києві на станції метро "Шулявська" у сміттєвій урні стався вибух. В результаті вибуху тілесні ушкодження отримали четверо осіб. 22-річного студента з місця події госпіталізували. Інші троє потерпілих самостійно звернулися до лікарів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram