ГоловнаСуспільствоЖиття

​"Слугу" найбільше підтримують у південних регіонах, "ОПЗЖ" - у південно-східних, а "ЄС" - на заході та в Києві, - соцопитування

Мешканці міст частіше голосують за "ОПЗЖ", "ЄС", "Голос" і Партію Шарія, а жителі сіл - за "Батьківщину", "За майбутнє" та Радикальну партію Ляшка.

​"Слугу" найбільше підтримують у південних регіонах, "ОПЗЖ" - у південно-східних, а "ЄС" - на заході та в Києві, - соцопитування
Фото: Lb.ua

Партію "Слуга народу" на парламентських виборах готові підтримати 22,7% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором.

Про це свідчать результати опитування групи "Рейтинг".

За партію "Опозиційну платформа - За життя" готові віддати голоси 17,1%, за "Європейську солідарність" - 15,4%, "Батьківщину" - 8,0%, партію "За майбутнє" - 4,5%, партію "Сила і честь" - 4,3%, Радикальну партію Ляшка - 4,3%, УДАР Віталія Кличка - 3,7%, "Голос" - 3,6%, партію "Свобода" - 3,5%, Партію Шарія - 3,4%, партію "Українська стратегія Гройсмана" - 3,1%.

Рейтинг інших політичних сил – менш ніж 3%.

Згідно з дослідженням, "Слуга народу" зберігає сильні позиції в південних регіонах України, тоді як "ОПЗЖ" має перевагу в південно-східних, "Батьківщина" - у центрально-західних, "Європейська солідарність" - у західних та в Києві, "За майбутнє" - у західних.

Мешканці міст частіше голосують за "ОПЗЖ", "Євросолідарність", "Голос" і Партію Шарія. Водночас партії "Батьківщина", "За майбутнє" та Радикальна партія Ляшка мають вищу підтримку серед мешканців сільських територій. У "Слуги народ" електорат відносно рівномірно розподілений за типом поселення.

Нагадаємо, згідно з опитуванням Центру Разумкова, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, відносно більшу підтримку виборців отримала б партія "Слуга народу" - за неї готові віддати свій голос 19% опитаних, або 28% тих, хто візьме участь у виборах. За "Європейську солідарність" готові віддати свій голос відповідно 13% і 21%, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - відповідно 12% і 16,5%, за ВО "Батьківщина" - відповідно 6% і 8%.

Необхідні голоси для проходження у парламент також набрали б партія "Сила і честь" - відповідно 3% і 5% і "Голос" (2% і 3%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram