ГоловнаСуспільствоПодії

Під Херсоном маршрутний автобус злетів у кювет, є жертви (оновлено)

Загинули дві жінки, ще десятеро людей постраждали.

Фото: facebook.com/yegor.prokopchuk

Неподалік села Садове Херсонської області вранці 9 листопада сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода.

Близько 7:00 маршрутний автобус "Херсон - Садове" злетів з траси в кювет нібито через те, що на ходу лопнула шина, інформує місцеве видання Новий день.

За попередньою інформацією, загинули двоє людей, ще десятеро постраждали. Відомо, що в автобусі були діти.

На місці аварії працює поліція.

Оновлення 10:25. В обласній поліції повідомили, що, попередньо, 51-річний водій маршрутного автобуса "Еталон", рухаючись з Садового в напрямку села Антонівка, не обрав безпечну швидкість руху, внаслідок чого з’їхав в кювет та перекинувся.

Голова Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) Єгор Прокопчук повідомив у фейсбуці, що хронологія події виглядала так: автобус правим колесом зачепив узбіччя, його кинуло вліво, водій не зміг вирівняти автомобіль та втримати його на дорожньому покритті, переїхав через зустрічну смугу та влетів в лівий кювет, де й перекинувся.

На автобусі було встановлено GPS-трекер. Його дані дадуть змогу проаналізувати та встановити швидкість, з якою рухався автобус.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули дві жінки віком 42 та 54 роки, є 15 травмованих.

Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Фото: facebook.com/yegor.prokopchuk

У поліції нагадали, що за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі кількох осіб, передбачене позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, що 24 жовтня і Рівному в ДТП з автобусом і двома легковиками загинула одна людина, ще троє було травмовано. 

Загбилим є водій автомобіля Geely CK. Троє пасажирів легківки: 20-річна дружина водія, 48-річна жінка та 62-річний чоловік, - отримали політравму і шпиталізовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram