ГоловнаСуспільствоПодії

Сильний вітер зніс дахи та повалив дерева у Кропивницькому (оновлено)

Пошкоджено покрівлі близько ста будинків.

Фото: gre4ka.info

У Кропивницькому сильний вітер у суботу пошкодив будинки та повалив дерева. Про це повідомив голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко у фейсбуці.

"Страшну шкоду наробила сьогоднішня негода. Серйозно постраждав Кропивницький. Шквальний вітер зніс дахи, зірвав зовнішні конструкції на будівлях. Навіть зруйнував стіни в будинках! На гарячу лінію надходить багато дзвінків", - написав Назаренко.

У зв’язку із негодою призначили засідання Кропивницької міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Очевидці пишуть, що раптовий вітер налетів на мікрорайон Лелеківка близько 14:30 і тривав 5 хвилин. Це було схоже на смерч.

Фото: facebook.com/NazarenkoAV

Фото: facebook.com/NazarenkoAV

Фото: facebook.com/NazarenkoAV

Оновлення. У Кропивницькому станом на 18:00 пошкоджено покрівлі близько100 житлових будинків. Наразі наслідки стихії ліквідовують підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Підрозділи ДСНС залученні для відкачування води та розпилення повалених дерев.

Жертв та постраждалих внаслідок негоди немає, інформують у ДСНС.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Раніше рятувальники повідомляли, що1 7 жовтня у Кропивницькому внаслідок погіршення погодних умов (дощ, пориви вітру) частково пошкоджено покрівлі 20 житлових будинків, повалено близько 30 дерев та підтоплено чотири дворогосподарства.

Фото: ДСНС

У с. Іванівка Новоукраїнського району пошкоджено дах спортзалу ЗОШ на площі близько 600 кв. м. "Підрозділи ДСНС не залучались", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Києві після дощу затопило проїжджі частини десяти вулиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram