ГоловнаСуспільствоЖиття

В Києві співробітницю посольства США знайшли непритомною з травмою голови, вона померла в лікарні (оновлено)

Поліція встановлює свідків та очевидців побиття жінки.

В Києві співробітницю посольства США знайшли непритомною з травмою голови, вона померла в лікарні (оновлено)
Архивне фото
Фото: Сергей Нужненко

У Києві в непритомному стані знайшли співробітницю посольства Сполучених Штатів Америки з травмою голови. Пізніше вона померла в лікарні.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

"Жінку у непритомному стані знайшли перехожі на вул. Толбухіна. Її було госпіталізовано до лікарні, де вона згодом померла. При огляді речей потерпілої виявлено посвідчення співробітниці посольства США на її ім’я", - йдеться у повідомленні.

Наразі у лікарняному закладі та на місці події правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, встановлюють свідків та очевидців, а також обставини, за яких жінка отримала тілесні ушкодження.

Наразі встановлено, що до побиття жінки може бути причетний чоловік, якому на вигляд 30-40 років, зріст 190-200 см, одягнутий у чорні шорти, темно-сині кросівки та футболку, з темним волоссям (по боках коротко підстрижене). Тривають його пошуки.

Оновлено. Директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко зазначив, що поліція розслідує обставини загибелі співробітниці посольства та розшукує одного підозрюваного, однак не виключений і нещасний випадок.

"Про смерть співробітниці посольства США в Україні час покаже, що сталося. Може бути злочином. Поліція Києва має оперативну інформацію про одного підозрюваного і розшукує його. Але може бути і випадковість. Тіло було знайдено на залізниці в навушниках під час пробіжки. Нацполіція України розслідує", - написав Шевченко англійською у своєму мікроблозі Twitter.

Оновлено. Тіло знайшов неповнолітній свідок, який показав поліції місце, де це сталося, повідомив спікер Нацполіції.

"Національна поліція України розслідує її смерть як умисне вбивство (є орієнтування на потенційного підозрюваного, його шукають), але не виключений і нещасний випадок. Тіло було у спортивному одязі і у навушниках. Загибель таких необачних пішоходів внаслідок травмування потягом - не рідкість на залізниці. Столичні оперативники активно працюють над встановленням істини", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, американська літературна та правозахисна організація ПЕН нагородила колишнього посла США в Україні Марі Йованович премією за сміливість PEN/Benenson Courage Award.

У травні президент США Дональд Трамп вніс на розгляд Сенату кандидатуру Кіта Дейтона на посаду посла в Україні, замість Йованович. Дейтон з 2010 року очолює Європейський центр досліджень безпеки імені Джорджа Маршалла в Німеччині. Також з 2018 року він є старшим радником США з питань безпеки в Україні – його призначив на той час глава Пентагону Джеймс Меттіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram