ГоловнаСуспільствоПодії

Під Харковом розбився військовий літак (оновлено)

На борту перебувало 27 осіб. 

Під Харковом розбився військовий літак (оновлено)
Фото: youtube.com

Біля Чугуєва на Харківщині впав літак АН-26 Повітряних Сил ЗСУ. На борту перебували курсанти Харківського університету ПС ЗСУ ім. Кожедуба та члени екіпажу.

Про це у Facebook повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ.

Зазначається, що інцидент стався близько 20:50. Літак впав на відстані близько 2 км від військового аеропорту.

"Літак розбився при заході на посадку. Окрім екіпажу, на борту літака перебували курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗС України. Є загиблі та травмовані", - йдеться у повідомленні.

Оновлення 26 вересня. Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що на борту перебувало 27 осіб, з них 20 - курсанти. Курсант Харченко Олександр Володимирович в останній момент не був допущений до польоту. Його на борту не було.

"Один із курсантів – у стані середньої тяжкості в лікарні м. Чугуїв. Інший курсант – у вкрай важкому стані, лікарі борються за його життя в одній з Харківських лікарень", - йдеться у повідомленні.

Бортові самописці знайшли, але з літака їх ще не вилучили. 

Як повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко, станом на 22:00 була підтверджена загибель 22 осіб. Доля трьох людей невідома. 

"Двох виживших в тяжкому стані направили до лікарні. Рятувальники продовжують розбирати розтрощений фюзеляж літака та шукати інших загиблих та потерпілих", - повідомив він.

3а інформацією МВС, о 21:55 пожежу літака ліквідовано. 

На місце аварії також виїхав Глава Харківської ОДА Олексій Кучер.

"Усім постраждалим буде надано всебічну допомогу", - повідомив він у Telegram.

Зазначається, що у Чугуєві розташований військовий аеродром і дислокується льотна частина Міноборони.

Очевидці пубікують відео з місця події, на якому видно пожежу на місці падіння борту.

Президент України Володимир Зеленський заявив про створення урядової комісії для розслідування всіх обставин та причин трагедії.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, до складу комісії увійдуть Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської ОДА Олексій Кучер та інші посадові особи. Головою комісії призначений віцепрем'єр-міністр Олег Уруський.

Завдання комісії - якнайшвидше з'ясування обставин трагедії та надання всієї необхідної допомоги постраждалим. 

Оновлено. Як повідомляє ДСНС, за даними диспетчера на борту перебувало 27 осіб. 

Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Оновлено. За фактом падіння військового літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині Офіс Генпрокурора розпочав кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). 

Оновлено. Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер на брифінгу повідомив, що за попередніми даними пілот перед катастрофою повідомляв про відмову лівого двигуна.

"Було повідомлення від пілота про те, що відмовив лівий мотор… Але в навчаннях спеціально відключають один з моторів, щоб орієнтуватися… Для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Що сталося потім – також незрозуміло, буде встановлювати слідство", – приводить слова Кучера "Радіо Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram