ГоловнаСуспільствоВійна

​За минулу добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще один отримав поранення

Ситуація в зоні ООС загострилася.

​За минулу добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще один отримав поранення
Фото: Олена Максименко

За минулу добу, 6 вересня, ситуація на Донбасі загострилася, російсько-окупаційні війська двічі порушували перемир'я. Один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомили в пресцентрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил загострилася. Упродовж минулої доби, 6 вересня, збройні формування Російської Федерації порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020", - йдеться в ранковому зведенні.

Чергами з автоматичного станкового гранатомета російські найманці обстріляли позиції українських захисників поблизу Красногорівки. У результаті обстрілу поранення отримав військовослужбовець Збройних сил України. Йому вчасно надали медичну допомогу і доставили до лікувального закладу.

На іншій ділянці фронту противник відкрив прицільний вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях неподалік Причепилівки на Луганщині. В результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув.

Крім того, бойовики двічі здійснили провокаційні постріли з підствольного гранатомета в районі населеного пункту Шуми.

З початку поточної доби, 7 вересня, на всіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку супротивника не зафіксовано. Режим тиші зберігався на всій лінії розмежування.

Нагадаємо, у неділю, 6 вересня, Україна скликала позачергове засідання Тристоронньої контактної групи після того, як ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін наказав 7 вересня відкрити вогонь по українських укріпленнях у районі населеного пункту Шуми, поблизу Горлівки. Відповідна заява опублікована на його сайті. Таке рішення Пушилін аргументував тим, що Україна нібито порушує один з пунктів домовленостей щодо режиму припинення вогню. Бойовики розцінюють інженерні споруди ЗСУ як незаконні.

Командувач Операції об'єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що якщо бойовики обстріляють територію України, ЗСУ дадуть відповідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram