ГоловнаСуспільствоВійна

У Зеленського розповіли, хто блокує обмін полоненими на Донбасі

Представники РФ у ТКГ наполягають на внесенні змін до постанови Верховної Ради "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році".

У Зеленського розповіли, хто блокує обмін полоненими на Донбасі
Фото: Офис президента

Україна вже понад місяць очікує від Росії надання інформації про стан та місцеперебування осіб, які утримуються на тимчасово окупованих територіях і звільнення яких вимагає Київ.

Про це йшлося на засідання Тристоронньої контактної групи, повідомляє пресслужба Офісу президента України.

"Відбулося чергове засідання ТКГ у форматі відеоконференції… У межах робочої групи з гуманітарних питань українська сторона виконала всі необхідні процедури, надавши ОБСЄ інформацію про утримуваних осіб, яких запитує інша сторона в рамках взаємного звільнення. Україна вже понад місяць очікує на інформацію про стан та місцеперебування запитуваних осіб, утримуваних на тимчасово окупованих територіях", - сказано в повідомленні.

Представник окремих районів Луганської та Донецької областей України у складі української делегації Денис Казанський пояснив, що представники РФ у ТКГ наполягають на внесенні змін до постанови Верховної Ради України № 795 від 15 липня 2020 року "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році".

Зазначається, що координатор від ОБСЄ Тоні Фріш назвав пов'язування процесу звільнення утримуваних осіб зі сторонніми питаннями неприпустимим. І закликав усіх учасників завершити процес обміну списками на взаємне звільнення утримуваних осіб. Після цього зняв з розгляду інші питання через блокування переговорного процесу з політичних мотивів.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановане на 16 вересня.

Нагадаємо, що ТКГ сьогодні повністю погодила рамкове рішення про протимінну діяльність, яке стане основою для проведення робіт з гуманітарного розмінування в майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram