ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Мер Івано-Франківська обурений віднесенням міста до "червоної" зони і просить переглянути це рішення

Руслан Марцінків вважає це рішення політичним.

Мер Івано-Франківська обурений віднесенням міста до "червоної" зони і просить переглянути це рішення
Руслан Марцинкив
Фото: скриншот видеоРуслан Марцинкив

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків закликає переглянути рішення про віднесення міста до червоної зони за рівнем карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Про це він написав у фейсбуці.

"Вважаю, що введення Івано-Франківська до червоної зони карантину – це політичне рішення. Лікарі наших ковідних лікарень кажуть, що статистика пацієнтів коливається до зменшення. Схоже на те, що рішення уряду суб’єктивне і необґрунтоване", - зазначив Марцінків.

Він також додав, що місто належатиме до червоної зони з 31 серпня.

"Але при цьому наші лікарні приймають пацієнтів з усієї області і при цьому справляються. Завантаженість ліжок пацієнтами з підтвердженим коронавірусом – на рівні 32-34%", - наголосив Марцінків.

Нагадаємо, 27 серпня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) ухвалила рішення про нове епідемічне зонування в Україні з 31 серпня. До червоної зони потрапили 10 міст, зокрема і Івано-Франківськ, та 11 районів. 

Червона зона передбачає найбільш жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, забороняється робота громадського транспорту; відвідання установ освіти; робота ТРЦ, кінотеатрів, кафе і ресторанів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram