ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС зафіксував чотири порушення перемир’я з боку окупантів

Біля Залізного ворог використав автоматичний станковий гранатомет.

Штаб ООС зафіксував чотири порушення перемир’я з боку окупантів
Фото: EPA/UPG

За минулу добу, 12 серпня, на Донбасі українські військовослужбовці задокументували чотири порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це інформує пресцентр операції Об’єднаних сил.

Зокрема, поблизу Мар’їнки і Південного зафіксовано кілька автоматичних черг зі стрілецької зброї з боку бойовиків. Біля Залізного ворог використав автоматичний станковий гранатомет і здійснив два постріли.

Ще один факт провокації зафіксовано неподалік Красногорівки. На цій ділянці фронту за допомогою ручного протитанкового гранатомета противник здійснив мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

"Ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували", - йдеться в повідомленні.

У ранковому зведенні штабу ООС зазначається, що серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень немає. Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими військових.

Водночас в оперативно-тактичному угрупованні "Північ" повідомили, що на Донбасі загинув український розвідник. Військовослужбовець окремого розвідувального батальйону зі складу Об’єднаних сил отримав несумісне з життям вогнепальне кульове поранення під час виконання бойового завдання внаслідок необережного поводження зі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram