ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові відкрили мурал із зображенням Василя Сліпака

Оперний співак з Парижа загинув на Донбасі, захищаючи Україну, чотири роки тому.

У понеділок, 29 червня, в центрі Львова відкрили мурал, на якому зображений загиблий на Донбасі оперний співак Василь Сліпак. Мурал намалювали на стіні будинку на вулиці Дорошенка, 9.

Фото: facebook.com/andriy.sadovyi

У церемонії взяв участь мер міста Андрій Садовий. Виступаючи перед присутніми, він сказав, що історія життя Василя Сліпака гідна голлівудського сюжету.

"Я думаю, що за нашого життя комусь в Голлівуді захочеться зняти фільм про Сліпака. Тому що кращого сюжету неможливо знайти. Жив у Парижі, їв круасани, все прекрасно - все кидає і їде в Україну, бере зброю і захищає рідну землю. Насправді, це приклад твердості, гідності. Знаєте, як струна, голим нервом відчуває несправедливість. Чи всі наші артисти такі? Не всі", - сказав Садовий.

Василь Сліпак, який 19 років прожив у Франції і був співаком паризької опери, після початку російсько-української війни повернувся на Батьківщину і приєднався до "Правого сектору". Він загинув від кулі снайпера 29 червня 2016 року в селищі Луганське Донецької області.

Президент України Петро Порошенко в 2017 році присвоїв Сліпаку звання Героя України, а в 2019 році президент Володимир Зеленський розповів про Сліпака з трибуни Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Василь Сліпак похований на Личаківському цвинтарі у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram