ГоловнаСуспільствоОсвіта

До співробітника Інституту фізики, який виступає проти Шкарлета, прийшов "на розмову" представник СБУ

У нього запитували, чому він брав участь у мітингу проти кандидатури Шкарлета.

До співробітника Інституту фізики, який виступає проти Шкарлета, прийшов "на розмову" представник СБУ
Антон Сененко
Фото: nas.gov.ua

Співробітник СБУ прийшов на розмову в Інститут фізики НАН України до кандидата фізико-математичних наук Антона Сененка, який 18 червня брав участь в акції протесту проти призначення міністром освіти ексрегіонала Сергія Шкарлета.

Бесіда відбулася наступного дня після призначення Шкарлета в.о. голови МОН, повідомив Сененко на своїй сторінці у Facebook.

"Тобто прийшов не минулої п'ятниці, не в понеділок, а наступного дня після призначення. Звичайно, це збіг", - написав Сененко.

Він припустив, що подібні візити співробітники СБУ можуть здійснити і до інших учасників акції. Він закликав усіх повідомляти про це.

"Куратор виявився дуже доброзичливим, якими вони зазвичай і бувають. Його цікавили питання, хто організатор акції, чи виплачували учасникам за це гроші, хто ще був на акції з мого Інституту?" - перерахував науковий діяч.

Також співробітник спецслужби цікавився, на якій сторінці в соцмережах Сененко дізнався про проведення акції і чому він узагалі прийшов на неї. Правоохоронець заявив, що перевіряє інформацію про акцію протесту і чи було там правопорушення.

Нагадаємо, що 25 червня ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета призначили виконувачем обов'язків міністра освіти і науки України.

2010 року Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від Партії регіонів. Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримує експрезидента Віктора Януковича. У 2015 році знову намагався потрапити до Чернігівської облради від партії БПП, але безуспішно.

Профільний комітет Верховної Ради відмовився підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

Нагадаємо, що через добу після появи інформації про кандидатуру Шкарлета на сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях опублікували інформацію про плагіат у монографії в співавторстві ректора Чернігівського НТУ і кандидата в міністри освіти Сергія Шкарлета.

Автор статті стверджує, що в монографії використовувалися цілі блоки тексту, опублікованого три роки перед цим. При цьому посилань у роботі Шкарлета на цю наукову працю немає.

Колишня міністерка освіти Новосад заявила, що Шкарлет купив позашляховик VW Amarok за гроші, які могли піти на доплати викладачам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram