ГоловнаСуспільствоВійна

Контррозвідка затримала в Маріуполі бойовика з групи Безлера

Його впізнали свідки подій шестирічної давності в Горлівці.

Контррозвідка затримала в Маріуполі бойовика з групи Безлера
Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ затримала в Маріуполі бойовика з групи Ігоря "Бєса" Безлера.

За даними СБУ, житель Маріуполя у 2014 році добровільно приєднався до збройного формування російського диверсанта, підполковника військової розвідки Росії Ігоря Безлера. Він відповідав за інформаційний блок, був присутній при допитах і катуваннях полонених у приміщенні колишнього Горлівського управління міліції у боротьбі з організованою злочинністю. Вибиті відомості він знімав на камеру й розміщував на інформаційних ресурсах бойовиків.

Також цей чоловік принижував полонених і змушував їх виконувати різні господарські роботи.

У 2015 році після початку кримінальних розборок за переділ сфер впливу між угрупованнями бойовиків він злякався за своє життя і втік на мирну територію України.

У 2020 році свідки подій у Горлівці впізнали в ньому підручного Безлера.

Під час обшуків за місцем проживання колишнього бойовика вилучені матеріали, які долучені до доказової бази справи. Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили терористові про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258–3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що Безлер (на прізвисько "Бєс") керував горлівськими бойовиками з весни по осінь 2014 року. 1 листопада 2014 року один із ватажків бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) повідомив, що Безлер "подав у відставку і знаходиться в запасі, на Кримському півострові". За день до цього Генеральна прокуратура України винесла Безлеру і Гіркіну підозри в умисних вбивствах і тортурах.

За даними Bellingcat, пізніше Безлер отримав новий паспорт на ім'я Ігоря Миколайовича Берегового (дата народження – 30 грудня 1965 року) і тепер живе в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram