ГоловнаСуспільствоЖиття

На кордоні з Польщею відновив роботу пункт пропуску "Шегині"

Перетнути кордон тут можна тільки пішки.

На кордоні з Польщею відновив роботу пункт пропуску "Шегині"
Фото: https://dpsu.gov.ua

Пункт пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні відновив роботу опівночі 16 травня. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

"Зараз здійснюється пропуск громадян тільки в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено", - йдеться в повідомленні.

До введення карантину державний кордон в цьому пункті пропуску за добу пішки перетинало близько 2 тисяч осіб.

Станом на 8 ранку 16 травня через "Шегині" перейшли майже 400 осіб.

Ті, хто прибув в Україну, повинні пройти двотижневий карантин. Крім госпіталізації в обсерваторах, громадяни можуть погодитися на самоізоляцію при використанні електронного сервісу "Дій вдома".

Під час прикордонного контролю співробітники ДПСУ перевірятимуть внесення інформації в додаток і вимірюватимуть температуру.

У відомстві нагадали, що в Польщі також діє двотижневий карантин для тих, хто входить в країну.

Крім пункту пропуску "Шегині", пішки кордон з Польщею можна перетнути в автомобільних пунктах пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Краковець".

Нагадаємо, що в квітні через карантин пасажиропотік на кордоні України скоротився до рекордного мінімуму - менш як 7 тисяч осіб на добу.

З 16 березня Україна закрила майже половину пунктів пропуску та пунктів контролю на державному кордоні. Більшість пунктів пропуску, що залишилися, були потім закриті додатковими рішеннями в квітні.

З 28 березня в Україну можна потрапити тільки на автомобілі або пішки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram