ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський завод "Маяк" виготовив нову партію кулеметів для БТР

Підприємство планує поступово нарощувати темпи їх виробництва.

Київський завод "Маяк" виготовив нову партію кулеметів для БТР
Фото: ukroboronprom.com.ua

Київський завод "Маяк", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", відвантажив чергову партію з п'яти кулеметів для бронетранспортерів, що виготовляються на Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені О. О. Морозова (ХКБМ).

Про це повідомляється на сайті держконцерну.

"Завод "Маяк", що спеціалізується на розробленні та виготовленні стрілецької та артилерійської зброї, є співвиконавцем державного контракту ХКБМ і Міністерства оборони. Розблокування і відновлення цього контракту дозволило стабілізувати роботу підприємства і повністю відновити виготовлення кулеметів, а також інших видів зброї", - йдеться в повідомленні.

В "Укроборонпромі" нагадали, що перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися в грудні 2019 року. Сьогодні ХКБМ, "Маяк" та інші співвиконавці виконали 60% державного контракту.

"Відновлення виробництва всіх видів зброї на заводі "Маяк" триває. Ми повністю налагодили виготовлення кулеметів для бронетранспортерів і зараз поступово нарощуємо темпи їх виробництва", - зазначив директор заводу Віктор Квас.

Нагадаємо, раніше ЗСУ отримали нову партію БТРів, у корпусах яких раніше виявили тріщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram