ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ з 18 травня обмежить в'їзд вантажівок через затори

Обмеження триватимуть доти, доки не відновлять рух громадського транспорту у звичайному режимі.

Київ з 18 травня обмежить в'їзд вантажівок через затори
Фото: facebook.com/sad.chernihiv.region

З 18 травня обмежується в'їзд великогабаритного та вантажного транспорту до Києва. Обмеження діятимуть з 7-ї до 10-ї ранку і з 17-ї до 20-ї години вечора. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Оскільки в місті складна транспортна ситуація, ми посилюємо контроль за в'їздом до столиці вантажного транспорту. З 18 травня в'їзд великогабаритного і великовантажного транспорту в місто буде обмежено. Нагадаю, ми впроваджували такі заходи, але контроль за ними недостатній", - повідомив Кличко.

Він додав, що звернувся в поліцію для посилення контролю. За словами мера, це необхідно для стабілізації трафіку в місті під час пікового навантаження на дорогах. Суворі обмеження діятимуть до повного відновлення роботи громадського транспорту, коли зменшиться кількість приватного транспорту на дорогах.

"Ми поступово збільшуємо кількість наземного громадського транспорту, щоб після 22 травня він уже працював у звичайному режимі. Але хочу підкреслити: дотримання правил безпеки ніхто не відміняв. За словами медиків, більш ніж 30% заражень відбуваються саме в громадському транспорті. Коли люди не дотримуються дистанції, не одягають масок і рукавичок", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, Київський метрополітен готовий відновити пасажирські перевезення з 25 травня, якщо Кабмін прийме відповідне рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram