ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики на Донбасі здійснили 17 обстрілів

Втрат серед українських військових немає.

Бойовики на Донбасі здійснили 17 обстрілів
Фото: Макс Левин

У суботу, 9 травня, озброєні формування Росії 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Противник обстріляв наші позиції неподалік Кам'янки і Водяного з 82 мм мінометів. Біля Красногорівки і Опитного окупанти задіяли гранатомети різних систем.

Неподалік Павлополя ворог двічі вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, використавши 22 міни, а також гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Околиці Широкиного, Славного і двічі Старогнатівки російські найманці обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Новотроїцького противник застосував міномети 82-го калібру і станкові протитанкові гранатомети.

Біля Хутора Вільного російські найманці відкривали вогонь з 120 мм і 82 мм мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Неподалік Кримського ворог випустив 10 мін 120-го калібру, а також застосовував великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Позиції Об'єднаних сил поруч з Новотошківським окупанти обстріляли двічі - з 82 мм мінометів, протитанкового ракетного комплексу і станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Трьохізбенки противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, біля Оріхового задіяв протитанковий ракетний комплекс.

Втрат серед наших захисників у результаті ворожих обстрілів не було.

У штабі зазначили, що військові Об'єднаних сил, застосовуючи штатне озброєння, своєчасно реагували на ворожі провокації і прицільним вогнем по позиціях противника придушили його збройну активність.

За даними розвідки, 9 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта і ще чотирьох поранили.

Нагадаємо, 8 травня збройні формування Росії сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті ворожих обстрілів четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram