ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ тестуватиме всіх хворих із вірусними пневмоніями

У січні від грипу і пневмонії в країні померла 621 особа.

МОЗ тестуватиме всіх хворих із вірусними пневмоніями
Фото: minzdrav.gov.by

Міністерство охорони здоров'я вирішило тестувати на COVID-19 усіх хворих із вірусними пневмоніями.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Сьогодні на зустрічі з міністром охорони здоров'я ми переглянули питання пневмоній, захворювання і тестування на пневмонію. І ми прийняли рішення від завтра зобов'язати при всіх вірусних пневмоніях забирати біоматеріал і передавати його на тестування на коронавірус. Перед цим було прийнято рішення, що при всіх летальних наслідках вірусних пневмоній ми беремо матеріал і доставляємо до вірусологічної лабораторії для того, щоби ретроспективно оцінити можливі припущені випадки коронавірусної хвороби", – сказав він у ток-шоу на каналі 1+1.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я надали дані про розподіл смертей від COVID-2019 за віком і статтю. Виявилося, що майже у всіх із 20 померлих від коронавірусу українців були хронічні захворювання.

Також 2 квітня МОЗ затвердив єдиний протокол лікування хворих COVID-19.

31 березня повідомлялося, що в Івано-Франківську перевірили 154 пацієнтів із пневмонією і в третини виявили коронавірус.

За останніми даними МОЗ, в Україні налічується 897 заражених коронавірусною інфекцією, кількість померлих від захворювання збільшилася до 22-х.

Згідно з даними Державної служби статистики, у грудні 2019 роки від грипу і пневмонії в Україні померло 458 осіб, у січні 2020 року – 621 особа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram