ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Майже у всіх із 20 загиблих від коронавірусу українців були хронічні захворювання (оновлено)

Це, зокрема, серцево-судинні та легеневі захворювання.

Майже у всіх із 20 загиблих від коронавірусу українців були хронічні захворювання (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Майже всі з 20 загиблих від коронавірусу українців мали важкі форми хронічних захворювань. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента за результатами селекторної наради.

Це, зокрема, серцево-судинні, легеневі захворювання, цукровий діабет.

"Потрібно постійно говорити про групу ризику і підкреслювати, що ми всі – і влада, і суспільство – повинні берегти наших літніх і піклуватися про тих, у кого є затяжні хвороби. Підкреслювати це потрібно весь час", – заявив президент Володимир Зеленський.

Оновлення. У Центрі громадського здоров'я додали, що також у загиблих були захворювання нирок і новоутворення.

Серед загиблих чоловіків двоє були віком від 50 до 59 років, по одному в категоріях 40-49 років, 60-69 років та 80-89.

Серед жінок померли шестеро у віці 50-59 років, п'ятеро - 60-69, двоє 70-79 і двоє 30-39.

"Троє з усіх загиблих мали в анамнезі поїздки за кордон протягом 14 днів до появи симптомів. Середня тривалість від появи симптомів до настання смерті склала 9 діб, а від моменту госпіталізації до смерті - 4 дні", - повідомили в Центрі.

Усі 20 пацієнтів були госпіталізовані, з них 60% отримували лікування у відділеннях інтенсивної терапії і були на штучній вентиляції легенів або екстракорпоральній мембранній оксигенації.

Фото: facebook.com/phc.org.ua

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомляв, що найбільша кількість летальних випадків при коронавірусі – у пацієнтів із цукровим діабетом.

За його словами, не у всіх летальних випадках пацієнтів з COVID-19 до смерті призвів безпосередньо вірус: "Оскільки, проводячи аналіз і розглядаючи кожен конкретний випадок, ми відстежуємо, що смерть відбувається і з інших причин".

Згідно зі статистикою Центру громадського здоров’я МОЗ, найбільша частина хворих – особи у віці від 30 до 60 років – 60,7 %. З 804 випадків захворювання, 57 зафіксовано в дітей.

Серед 20 летальних випадків – 15 жінок і 5 чоловіків. Більшість із них – особи віком від 50 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram