ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Тернополі підтвердили новий випадок COVID-19

Інфікованим виявився 55-річний чоловік, який повернувся з Польщі.

У Тернополі підтвердили новий випадок COVID-19
Фото: EPA/UPG

У Тернополі підтвердили новий випадок СОVID-19. Коронавірус виявили у 55-річного чоловіка, який повернувся з Польщі.

Про це повідомляє Тернопільський штаб із боротьби з коронавірусом.

"Зараз житель Тернополя перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні швидкої допомоги. З тернопільчанами, у яких підтвердили коронавірус раніше, він не контактував", - йдеться в повідомленні.

Загалом з початку епідемії коронавірусу лабораторно СОVID-19 підтверджено у трьох жителів Тернополя. У штабі зазначають, що двоє чоловіків - 55 і 62 роки, у яких підтвердили коронавірусну хворобу, як і раніше перебувають на амбулаторному лікуванні.

Також повідомляється, що станом на 15:00 1 квітня в інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні перебувають 10 пацієнтів з СОVID-19, 6 із них - діти.

Стан дорослих пацієнтів - відносно-задовільний. Троє дітей, які перебувають в інфекційному відділенні, вже готуються до виписки.

"Стан ще трьох дітей - середньо-важкий з позитивною динамікою. Півторарічну дитину перевели з реанімаційного в інфекційне відділення лікарні", - повідомляють у штабі із боротьби з коронавірусом.

Раніше сьогодні влада Тернополя пообіцяла по 10 тис. гривень медикам, які лікують хворих на COVID-19.

Кошти виділили з міського бюджету.

Крім того, з 1 квітня в Тернополі посилили карантинні заходи, зокрема, заборонили збиратися групами більшими за двох осіб.

Нагадаємо, що перший випадок захворювання на COVID-19 у Тернополі було виявлено 25 березня. У зведенні місцевого штабу від 31 березня йшлося про 78 випадків захворювання на коронавірус у Тернопільській області - вона посідає третє місце в Україні за кількістю пацієнтів з COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram