ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Івано-Франківську підтвердили п'яту смерть від коронавірусу

Спалах хвороби зафіксували в перинатальному центрі.

В Івано-Франківську підтвердили п'яту смерть від коронавірусу
Фото: galychyna.if.ua

30 березня в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі померла інфікована коронавірусом 60-річна жінка з Коломиї, яка надійшла в гінекологічне відділення на операцію.

Про це пише місцеве видання "Курс" з посиланням на т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва.

Керівник Івано-Франківського обласного перинатального центру Юрій Павлушинський також повідомив, що зараз у пологовому будинку є чотири пацієнтки з температурою. Їх перевели в окремі палати, провели експрес-тести на коронавірус. Результати - негативні (тобто коронавірус не підтверджений). Аналізи направили в лабораторію на дослідження, в четвер будуть результати.

Водночас коронавірус підтвердили в чотирьох співробітників пологового будинку. Один з них у цей час перебував на курсах, інший - у відпустці. Решту відсторонили від роботи і відправили на самоізоляцію.

Пізніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у фейсбуці повідомив, що на коронавірус перевірять усіх співробітників і пацієнток перинатального центру.

"Обласний перинатальний і міський пологовий - це фактично дві будівлі, пов'язані між собою. Після цих двох смертей і підтверджених випадків захворювання серед медичного персоналу ми з керівництвом нашого міського пологового будинку прийняли рішення протестувати на коронавірус абсолютно всіх - і персонал, і породіль, і дітей. Перші аналізи провели вже сьогодні, чекаємо на результати", - сказав Марцінків.

Нагадаємо, 30 березня в Івано-Франківському перинатальному центрі померла ще одна жінка з коронавірусом. Мешканка Болехова померла після народження дитини.

Усього в Івано-Франківську померли вже п'ятеро людей, заразилися 64.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram