ГоловнаСвіт

Столтенберг розповів про роль НАТО в боротьбі з коронавірусом

Альянс може взяти на себе координаційну функцію, наприклад, у галузі логістики.

Столтенберг розповів про роль НАТО в боротьбі з коронавірусом
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що роль Альянсу в підтримці своїх членів на тлі боротьби з коронавірусом обмежена, тому НАТО може взяти на себе координаційну функцію, наприклад, у галузі логістики під час організації транспортних рейсів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Головним завданням НАТО, за словами Столтенберга, залишаються стримування і оборона.

"Наша пріоритетна мета - гарантувати, щоб нинішня криза в галузі охорони здоров'я не стала кризою у сфері безпеки", - підкреслив він, зазначивши, що загрози, які існували досі, як-от міжнародний тероризм, нікуди не зникли, тому НАТО має залишатися дієздатним, незважаючи на пандемію.

Напередодні запланованої на 2 квітня наради по відеозв'язку міністрів закордонних справ країн НАТО, присвяченої боротьбі з пневмонією COVID-19, Столтенберг вказав на те, що російські військові проводять маневри "поблизу кордонів НАТО". Крім того, Альянс реєструє "значну присутність Росії в Північному морі".

На запитання, якої думки він дотримується про допомогу в зв'язку з поширенням коронавірусу, що надходить в європейські країни з Росії і Китаю, генсек НАТО відповів, що приймати рішення про те, якої підтримки потребує та чи інша країна, повинні самі ці країни.

Раніше влада окремих країн ЄС висловлювала побоювання, що Москва і Пекін використовують кризу навколо коронавірусу для того, щоб збільшити свій вплив у Європі. При цьому, за словами Столтенберга, Альянс повинен протиставити фейковій новині факти.

Нагадаємо, в ООН назвали спалах коронавірусу найбільшим випробуванням після Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram