ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрпошта" відновила відправлення посилок у Китай

Прийом відправлень як і раніше здійснюється, але терміни доставки можуть збільшитися через скорочення кількості авіарейсів.

"Укрпошта" відновила відправлення посилок у Китай
Фото: Facebook/Укрпошта

"Укрпошта" відновила прийом усіх видів відправлень у Китай. Про це повідомили в пресслужбі акціонерного товариства

"З 26 лютого відновлюється прийом усіх видів експортних відправлень у Китай. Це стало можливим завдяки допомозі наших надійних партнерів - посольства Китайської Народної Республіки в Україні. Зараз ніяких заборон з боку Національної пошти Китаю щодо прийому посилок немає", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що імпортні відправлення з Китаю продовжують доставляти в Україну. Пошта Китаю та інші логістичні компанії, які здійснюють доставку в Україну, не мають заборон від ВООЗ і Всесвітнього поштового союзу на вивезення пошти з Китаю.

В "Укрпошті" підкреслили, що через скорочення рейсів більшості авіакомпаній терміни транзиту пошти в Україну можуть бути збільшені.

"ВООЗ через спалахи коронавірусу в Китаї не вводить ніякої заборони на переміщення товарів через кордони. Ніяких доказів, які свідчили би про ризик поширення коронавірусу через товари, не зафіксовано", - підкреслили в повідомленні.

Нагадаємо, призупинення прийому посилок у Китай діяло в "Укрпошті" з 12 лютого. В "Укрпошті" заявили, що ніяких заборон з боку Національної пошти Китаю наразі немає, але через значне скорочення більшістю авіакомпаній рейсів у Китай на невизначений термін прийом усіх видів відправлень у цю країну тимчасово призупинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram