ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області затримали банду найманих вимагачів

Угруповання координував один з відомих в Україні "злодіїв у законі".

У Львівській області затримали банду найманих вимагачів
Фото: Пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали у Львівській області учасників організованого угруповання, підозрюваних у причетності до низки резонансних злочинів у різних регіонах країни і за кордоном.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"За даними слідства, в угруповання входять судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини представники місцевого криміналітету. Діяльність організації координує один з відомих в Україні «злодіїв у законі». Учасники угруповання також мають тісні зв'язки з транснаціональними злочинними групами", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що бізнесмен з однієї з європейських країн підшукує виконавців для розправи над колишнім бізнес-партнером - громадянином України - за нібито неповернений борг. За версією слідства, через зв'язки в кримінальних колах своєї країни іноземець вийшов на організоване угруповання в Україні і замовив отримати від колишнього партнера $10 тис. Український підприємець звернувся в СБУ.

Двох учасників угруповання правоохоронці затримали в Дрогобичі під час отримання від підприємця $2 тис.

Під час обшуків за місцями проживання учасників групи вилучено вогнепальну і холодну зброю, яку зловмисники, ймовірно, застосовували під час злочинної діяльності.

"Крім того, правоохоронці виявили велику кількість свідоцтв про смерть, документи сторонніх осіб на нерухомість, боргові розписки на сотні тисяч доларів, а також чорнові записи про операції з незаконним видобутком бурштину та майнінгову «ферму»", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в січні в Київській області за вимагання затримали поліцейського, якого суд поновив на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram