ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві на станції метро "Майдан Незалежності" почали ремонтувати ескалатори

Роботи триватимуть до лютого 2021 року.

У Києві на станції метро "Майдан Незалежності" почали ремонтувати ескалатори
Архивное фото
Фото: metro.kiev.ua

З вівторка, 18 лютого, на станції Київського метрополітену "Майдан Незалежності" почалися роботи з ремонту ескалаторів (усі чотири черги).

Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

Зазначається, що ремонт триватиме до лютого 2021 року.

У КП "Київський метрополітен" попереджають, що у години пік можливі затримки і скупчення людей через навантаження на інші ескалатори.

"У столичному метрополітені просять вибачення за незручності і запевняють, що зроблять усе можливе для прискорення робіт", - наголошується у повідомленні.

У КМДА також нагадали, що триває капітальний ремонт ескалаторів на станції "Золоті ворота". Тому вранці у робочі дні з 8:10 до 9:20 станцію закривають на вхід, а два робочі ескалатори піднімають пасажирів на вихід. В інший час станція працює у звичайному режимі. Пересадочний вузол "Золоті ворота" - "Театральна" працює у звичайному режимі.

Усього у Київському метрополітені працюють 122 ескалатори. Планові капітальні ремонти (коли ескалатор повністю розбирається, перебирається, проводиться заміна зношених запчастин тощо) проводяться орієнтовно раз у 6-10 років після пробігу 150 тис. км.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року у Києві також ремонтували ескалатори на станції "Арсенальна". Раніше метрополітен вирішив на два тижні закривати на вхід станцію "Політехнічний інститут" через ремонт ескалатора, але роботи вдалося завершити за один тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram