ГоловнаСуспільствоПодії

Профспілки вийшли до Кабміну на протест через новий закон про працю

"Навіть коронавірус помре на такій роботі".

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Федерація профспілок України у четвер провела біля Кабінету Міністрів численну акцію протесту "Хвиля гніву" проти новий закон про працю, який збирається розглядати Верховна Рада.

Про це йдеться на сайті ФПСУ.

Близько тисячі людей перекрили вулицю Грушевського. Багато з них принесли з собою "червоні картки", щоб показати їх уряду і його законопроєкту. Учасники протесту вважають, що запропоновані зміни суперечать Конституції України і руйнують трудові гарантії українських працівників.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

На одному з плакатів написали, що "навіть коронавірус помре на такій роботі", яку пропонують дозволити урядовці.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

"Укрінформ" зазначає, що аналогічні акції пройшли і в інших міста, у тому числі в Запоріжжі, Миколаєві, Вінниці, Кривому Розі.

Нагадаємо, що зараз в Україні діє Кодекс законів про працю, який прийняли у 1971 році і змінювали за останні роки десятки разів. Уряд пропонує замінити його новим законом "Про працю".

Міністр економіки Тимофій Милованов, який є одним з головних лобістів законопроєкту, наполягає, що новий закон покликаний вивести трудові відносини у легальну площину.

Він передбачає перехід на виключно письмову форму фіксації трудових відносин; впровадження семи видів трудових договорів і гнучкого режиму роботи (фріланс, дистанційна робота), введення компенсації у розмірі від 1 до 6 зарплат за звільнення співробітника за бажанням роботодавця.

Влада також відкидає чутки, що законопроєкт легалізує примусову і понаднормову працю, ліквідує пільги для вагітних і жінок з дітьми, зменшить роль профспілок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram