ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецькій області судитимуть ректора, який отримав три BMW за зарахування іноземців на навчання

Прокуратура завершила досудове розслідування.

У Донецькій області судитимуть ректора, який отримав три BMW за зарахування іноземців на навчання
Фото: 5.ua

Офіс генерального прокурора і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування щодо ректора одного з вищих навчальних закладів Донецької області, якого звинувачують у хабарництві.

Про це повідомляють на сайті Офісу генпрокурора.

Підозрюваному інкримінують одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України), та легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

"За версією слідства, ректор упродовж 2018 року одержав від представника товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається організацією набору на навчання іноземних громадян, неправомірну вигоду у вигляді двох автомобілів BMW X3 вартістю понад 1,2 млн грн і  BMW X5 вартістю більш ніж 1,6 грн за підписання наказів про зарахування іноземних громадян на навчання до університету", - йдеться в повідомленні.

Пізніше він вніс до своєї декларації про доходи недостовірні відомості про отримання в користування автомобіля BMW X3 на підставі неіснуючого договору позики.

Зараз підозрюваний і його захист завершують ознайомлюватися з матеріалами досудового розслідування, після чого обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram