ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС бойовики імітували обстріл з позицій українських військових, - СЦКК

Вони хотіли створити видимість порушення розведення сил і засобів у районі відведення військ №3.

У зоні ООС бойовики імітували обстріл з позицій українських військових, - СЦКК
Фото: Агентство Крымские Новости

У зоні бойових дій на Донбасі збройні формування Росії імітували порушення розведення сил і засобів у районі відведення військ №3 (Петрівське).

Такі дані української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомили на сторінці штабу ООС у Facebook.

"Збройні члени формувань Росії, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об'єднаних сил і відкрили показовий вогонь трасуючими кулями в бік збройних формувань Росії", - повідомили в штабі.

Це відбувалося на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, яка, на думку представників збройних формувань Росії, повинна надати докази факту порушення розведення сил і засобів з боку ЗСУ.

"Метою таких дій може бути загострення ситуації на ділянці розведення, яка надалі призведе до повернення військ на вихідні позиції до моменту розведення або займання нових вигідних рубежів збройними формуваннями Російської Федерації в зазначеному районі", - додали в штабі ООС.

Нагадаємо, вчора українська сторона Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі повідомила про чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram