ГоловнаСуспільствоПодії

Двоє поліцейських з Одеської області інсценували затримання, щоб привласнити майже 20 тис. євро

Їм повідомили про підозру у шахрайстві.

Двоє поліцейських з Одеської області інсценували затримання, щоб привласнити майже 20 тис. євро
Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом співробітникам поліції, які взяли участь у нібито затриманні розшукуваного за шахрайство іноземця. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Начальника ізолятора тимчасового тримання одного з відділів поліції та заступника командира взводу одного з відділів Нацполіції в Одеській області підозрюють у ч. 3 ст. 190 та ч. 2 ст. 364 (шахрайство, вчинене групою осіб, та зловживання службовим становищем) ККУ.

За попередньою інформацією, два підприємці домовилися з іноземцем про придбання сільськогосподарської техніки на території Польщі та її перевезення в Україну. Іноземний громадянин за продаж і доставку попросив у бізнесменів 19700 євро. Про факт цієї угоди також знали підозрювані правоохоронці, які перебували у змові з іноземцем.

"Під час передавання грошей за техніку підозрювані правоохоронці імітували затримання іноземця. Поліцейські наділи на нього наручники і вивезли в невідомому напрямку, вилучивши також 19 700 євро, які вже були в сумці іноземця. Так поліцейські зі спільником заволоділи коштами і розділили їх між собою", - повідомили в ДБР.

Під час досудового розслідування іноземного громадянина затримали. Згідно з базами Інтерполу, він перебуває в міжнародному розшуку за вчинення шахрайських дій на території Польщі.

Також виявлено та вилучено кілька іноземних паспортів на ім'я різних осіб з фотографіями розшукуваного, боєприпаси, грошові кошти та наркотичні засоби.

Нагадаємо, СБУ затримала двох підозрюваних за "продаж" посади начальника колонії за $20 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram