ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві вшанували пам'ять перших загиблих у Революції Гідності

Фото: Макс Требухов

У Києві в середу вшанували пам'ять Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника, Юрія Вербицького й Олександра Бадери, які стали першими жертвами сутичок із силовиками під час Революції Гідності.

Як повідомив кореспондент LB.ua, кілька десятків людей зібралися на Майдані Незалежності і пройшли з прапорами і транспарантами до пам'ятного знака на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо".

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Така хода проходить учетверте. Акцію проводять члени Третьої сотні Майдану, в яку входив Сергій Нігоян.

Нагадаємо, білорус Михайло Жизневский помер від вогнепальних поранень, отриманих 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського. Того ж дня вбили Сергія Нігояна, а Роман Сеник отримав смертельне поранення і помер у лікарні через три дні, не опритомнівши. У їхніх тілах знайшли картеч від мисливської рушниці та кулі для зупинки транспортних засобів, які використовував "Беркут". Слідство досі не встановило осіб, які вчинили ці вбивства.

Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні вночі 21 січня 2014 року. Просто з кабінету лікаря разом з Ігорем Луценком вивезли за місто, катували, били, а опісля викинули в лісі під Києвом у різних місцях. Ігореві Луценку вдалося врятуватися, а Юрій Вербицький помер від переохолодження.

Олександра Бадеру 22 січня 2014 року було сильно побито під час протистоянь із силовиками, але в лікарню він не звернувся через небезпеку арешту. Отримані травми виявилися смертельними, він помер 28 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram